kontaktní místo čals

Diakonie ČCE – středisko v Brně je kontaktním místem České alzheimerovské společnosti (ČALS). Snažíme se naši činnost zaměřovat na pomoc a podporu lidem s demencí a jejich rodinám.

V rámci aktivit kontaktního místa nabízíme:

• informační materiály zaměřené na otázky související s Alzheimerovou chorobou

• svépomocné skupiny, tzv. "Čaje o páté" pravidelná setkávání pečujících s lidmi v podobné situaci, vzájemné sdílení zkušeností, podpora v péči o Vaše blízké s demencí

• telefonické a osobní konzultace

• testování paměti pro ty, kteří pociťují potíže v oblasti paměti, paměť vyšetřujeme pomocí sady testů, vyšetření trvá přibližně hodinu, výsledky testu ukážou, zda jsou problémy s pamětí závažné, a zda naznačují přítomnost nějaké nemoci. Pokud ano, je třeba podstoupit odborné vyšetření u neurologa, psychiatra, anebo geriatra, který pomocí dalších testů zjistí, co je příčinou poruchy paměti a případně zahájí vhodnou léčbu. Kontakty na lékaře získáte po vyšetření. Vyšetření paměti je primárně určeno lidem nad 60 let.

V případě Vašeho zájmu o jakoukoli z výše zmíněných aktivit můžete kontaktovat Bc. Kláru Šenkyříkovou, v pracovní dny na tel. č.: 734 166 378 v době 13 - 15 hodin.

Korespondenční adresa

Kontaktní místo České alzheimerovské společnosti